jueves, 12 de mayo de 2011

Google Apps UJI

#L20-2011


Aquesta nova entrada és deguda a una nova tasca per a l'assignatura L20-Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació, en la que “intentem” promocionar Google Apps UJI. Per començar explicar un poc que Google Apps UJI és un projecte conjunt entre la Universitat Jaume I i Google per a desenvolupar tot un seguit d’eines de comunicació i col·laboració en línia. Aquestes s'inaugurem amb Google Docs (l’aplicació per a crear, compartir i guardar a Internet documents de text, fulls de càlcul, presentacions i més) i que continuarà prompte amb serveis de correu electrònic, agenda, calendari i creació de blocs i pàgines web, entre altres.

Després de molt pensar com podiem fer l'spot, i de com no fer-lo, aquest a sigut el resultat:



El spot està format tant per imatges, com per videos. Les imatges que ixen estan fetes en el Open Office Draw. Al intentar insertar-les al Movie Maker ens dia Error en l'Arxiu. Acte seguit, vam buscar a la xarxa el tipus de documents que era compatible amb aquest programa. Una vegada fet açò, ens vam tornar a disposar a crear les imatges (amb el draw), però guardant-les amb TIF (.tif). Hem anat creant imatge per imatge, fet que ens va costar molt.
Per intentar fer més clara l'eina del Google Docs, hem fet un video en el que es veu com es poden rebre missatges instantàniament al compartir els documents amb un altre usuari.
Com anècdota, dir que al eixir de la nostra facultad a l'àgora, ens vam trobar amb la bandera que promociona el Google Apps UJI, i vam decidir grabar-la per a que sortira al nostre spot.

Referent a la músca, hem utilitzar la música lliure de Jamendo. Com que hi ha tanta música i tant variada, vaig buscar en l'etiqueta música instrumental i vaig seleccionar la més escoltada. Després de escoltar diverses cansons, ens vam decidir per aquesta: The Dreamer's Overture, ja que pensem que és una música prou directa i amb caràcter.

No hay comentarios:

Publicar un comentario