viernes, 11 de marzo de 2011

L´ús de les TIC

# L20-2011

L'ús de les TIC (Tecnologies d'Informació i Comunicació) en els centres educatius per fi comença a despegar, substituint d'aquesta manera antics recursos utilitzats pel professorat.

En la societat del segle XXI els nens conviuen amb les tecnologies i s'adapten a elles, ja que aquestes formen part de la nostra vida diària i a més, comencen a estar  presents en l'educació. Aquest fet resulta molt beneficiós tant per al professorat com per a l'alumnat.

Com a futura docent, pense que s'ha de proposar una educació que sigui conforme al temps en què vivim, amb noves propostes didàctiques, amb eines i metodologia adequada,...
Les TIC és també una tasca del professorat, ja que aquest ha de fer un esforç per actualitzar-se quant a tecnologies es *referiere adquirint així un nou rol i nous coneixements, aprenentatges,...

Per a l'educació, l'ús de les TIC presenta molts avantatges i és molt beneficiós, però també ho és per al professorat, ja que utilitzen unes eines i actituds que promouen el desenvolupament professional, tenen més informació, poden comunicar-se amb altres mestres i conèixer més projectes,... en conclusió, els fa estar al dia.

M'agradaria concloure destacant cinc idees sobre l'ús de les TIC:
  • Valorar i apreciar les produccions pròpies, les dels seus companys i algunes de les diverses obres artístiques conegut per mitjà de TIC o in situ, i donar-los un significat que els aproxime a la comprensió del món cultural a què pertany.
  • Les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) poden ser de gran profit per a la xiqueta i el xiquet d´Educació Infantil utilitzant-les en este àmbit com a recurs didàctic i projecció de futur.
  • Iniciació en l´ús d´instruments TIC.
  • Acostament a produccions infantils senzilles i breus per mitjà de les TIC.
  • Descobrir aquells elements físics, naturals, socials i culturals que a través de TIC amplien el coneixement del món a què pertany.

Bon cap de setmana!
Joana

No hay comentarios:

Publicar un comentario